Ai nevoie de ajutor? Nu stii ce dimensiune este potrivita pentru tine? Contacteaza-ne la nr. de telefon 📞 0723 190 196 si te ajutam cu drag! Dați click pe numărul de telefon afișat și vă ajutăm cu drag!

Pungile de hârtie – cum au început și unde au ajuns

Pungile de hârtie – cum au început și unde au ajuns

Pungile de hârtie sunt obiecte cu o istorie lungă și interesantă. Ele sunt obiecte indispensabile în viețile noastre. Le folosim atunci când facem cumpărături de alimente. Transportăm hainele sau încălțămintea de la magazin, acasă. Primim în ele medicamentele de la farmacie sau furajul pentru animale de la pet shop-uri. Alți antreprenori, așa ca tine, folosesc pungile de hârtie ca o pânză pe care pictează brandul în diferite forme. Pungile de hârtie sunt versatile și pot fi folosite la orice. Dar să nu uităm de faptul că cineva, cândva, a trebuit să le inventeze.   

 

Inventatorii pungilor de hârtie

 

Pe o perioadă de câteva secole, materialul din care se fabricau pungile și plasele sau sacii de cărat era iuta. Aceasta era un material robust și durabil și de aceea era preferat. În timp, producția pungilor și sacilor din iută a devenit foarte consumatoare de timp. Și efort. Dar, mai presus de toate, devenea tot mai costisitoare. S-a constatat faptul că hârtia putea fi produsă la un cost mult mai mic. Astfel că nu a durat mult de la acest gând până ca hârtia să devină materialul principal pentru confecționarea pungilor. Mai ales pentru sectorul comercial. Acest lucru se întâmpla în anii 1800. 

  • Varianta inițială a pungilor de hârtie  a suferit primele modificări pentru a deveni mai practică datorită lui Francis Wolle. În 1852, acesta a inventat prima mașinărie pentru producerea în masă a pungilor de hârtie. Cu toate acestea, pungile produse de Wolle aveau aspectul unui plic mare. Erau foarte diferite față de ceea ce cunoaștem cu toții astăzi. Așadar, modelul lui nu putea fi folosit decât pentru transportul unor obiecte de mici dimensiuni. Cu toate acestea, se poate afirma cu certitudine faptul că mașinăria lui a fost un catalizator. Pentru ce? Pentru utilizarea ambalajelor de hârtie așa cum le știm astăzi. 

  • O altă personalitate importantă în istoria pungilor de hârtie a fost Margaret Knight. Ea lucra pentru compania Columbia Paper Bag Company. La scurtă vreme după apariția pungilor lui Wolle, ea și-a dat seama că acestea ar putea fi îmbunătățite. Ar fi mult mai de ajutor dacă ar avea fundul pătrat. S-a gândit că ar fi mai simplu de folosit și mai eficiente. A decis să-și creeze propria mașinărie de fabricat pungi de hârtie. Astfel, a deschis și mai mult calea spre utilizarea comercială a pungilor de hârtie în forma pe care o cunoaștem. A ajuns să aibă atât de mult succes, încât în anul 1870 și-a înființat propria companie: Eastern Paper Bag Company. 

  • După succesul răsunător pe care l-a avut Margaret Knight, a venit rândul lui Charles Stillwell. Acesta a completat pungile create de Margaret cu un detaliu pe care ele nu le aveau. Și pe care astăzi noi îl adorăm: părțile laterale care se pliază. În urma creării acestui detaliu, pungile și-au sporit eficiența, fiind și mai simplu de depozitat.

  • Evoluția pungilor de hârtie continuă până în 1918 cu Lydia și Walter Deubener, doi proprietari de băcănie din St. Paul. Ei au avut o idee care a îmbunătățit mult designul original. Au făcut găuri în părțile laterale ale pungilor și le-au atașat o sfoară. Astfel au apărut mânerele. În acest mod, soții Deubener au constatat faptul că oamenii puteau pune până la 20 kg greutate în pungi. În perioada aceea, oamenii nu comandau mâncare. Mergeau direct la piață sau în magazine. Astfel că invenția mânerelor a avut un impact uriaș.

Prin urmare, aceste pungi de hârtie pe care astăzi le folosești și tu pentru afacerea ta, nu au fost create de un singur om. Fiecare dintre aceste persoane și-a lăsat amprenta cu câte o idee revoluționară. Astfel că în prezent, pungile au ajuns la cea mai bună formă.

Ele sunt făcute din hârtie Kraft. Pe scurt, aceasta este obținută din așchii de lemn care se țin în căldură intensă. După ce acestea s-au descompus, pulpa este spălată și albită. În final, se ajunge la forma hârtiei maro pe care o știm cu toții. Acest procedeu a fost inventat de Carl F. Dahl în 1879 și face ca punga de hârtie să fie extrem de rezistentă la greutăți mari

Pentru că utilitatea pungilor de hârtie a fost dovedită încă din anii 1800, Paperbag te ajută să le folosești și tu în afacerea ta. Diversitatea modelelor te așteaptă pe site pentru a alege exact ceea ce ți se potrivește. Iar dacă ai dificultăți în a alege, îți oferim consultanță în mod gratuit. Mai mult, noi personalizăm orice pungă de hârtie cu brandul afacerii tale. Astfel tu te poți bucura de recunoaștere. Dar și de clienți mulțumiți de calitatea pungilor de hârtie în care își transportă produsele cumpărate de la tine.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!