Ai nevoie de ajutor? Nu stii ce dimensiune este potrivita pentru tine? Contacteaza-ne la nr. de telefon 📞 0723 190 196 si te ajutam cu drag! Dați click pe numărul de telefon afișat și vă ajutăm cu drag!

Tot ce trebuie să știi despre ambalajele biodegradabile

Tot ce trebuie să știi despre ambalajele biodegradabile

Un mare filosof afirma, cândva, faptul că „Natura nu se grăbește, deși totul este realizat”. Deși aceste vorbe ar fi putut fi adevărate la un moment dat, astăzi pare că natura se luptă continuu să țină pasul cu tot ceea ce se întâmplă, să reziste aversiunilor. Pe măsură ce populația este într-un ritm accelerat de creștere, masele de gunoi se acumulează mult mai repede, cantitățile fiind din ce în ce mai mari. Prin urmare, tot mai mulți oameni – producători și consumatori deopotrivăoptează pentru produse care atenuează efectele adverse și care se biodegradează cât mai repede. Este îmbucurător faptul că tot mai multe persoane devin din ce în ce mai conștiente de grija față de mediul înconjurător. 
 

Biodegradabil versus compostabil  

Calitatea de a fi biodegradabil presupune capacitatea unui produs, organic sau non-organic, de a se descompune pe cale naturală sub acțiunea unor organism viu – bacterii sau ciuperci aerobe sau anaerobe. Pe de altă parte, însă, se mai vorbește despre produse compostabile. Deseori, aceste concepte sunt folosite ca sinonime, însă nu este corect. Calitatea unui produs de a fi compostabil se măsoară printr-un context specific: un produs – organic, deoarece numai produsele organice pot fi compostabile – este compostabil într-un mediu care să-i permită degradarea. Fără acest cadru specific care accelerează compostarea, produsul se degradează mai greu.  
 

Biodegradabil – plasticul și hârtia 

Problema plasticului care poluează foarte mult se cunoaște de foarte mulți ani. Pentru aceasta, s-au găsit soluții precum reciclarea, incinerarea, compostarea și biodegradarea. Cea din urmă se referă atât la fotobiodegradare – adică degradarea sub acțiunea radiațiilor UV și degradarea sub acțiunea microorganismelor. S-au dezvoltat materiale precum polihidroxibutirat (PHB) sau acid polilactic (PLA) care sunt sintetizate în mod natural de bacterii. Prin adăugarea unor aditivi sau polimeri, pungile din plastic confecționate din aceste materiale au devenit biodegradabile și astfel, foarte prietenoase cu mediul înconjurător.  

În ceea ce privește hârtia, aceasta este făcută din celuloză, un material natural extras din lemn. Fiind natural, este evident de ce este biodegradabil: toate materialele naturale sunt biodegradabile. Este printre puținele produse care pot fi reciclate de 6-7 ori până când fibrele se deteriorează suficient de mult încât să afecteze buna funcționare a produsului. Ambalajele de hârtie, de exemplu, sunt acele produse care înlocuiesc cu succes orice astfel de produs din plastic.   
 

Influența calității de a fi biodegradabil asupra afacerii tale 

Companiile investesc mult în cercetarea și dezvoltarea acestor produse biodegradabile, în special pentru materiale precum hârtia și plasticul biodegradabil. Pentru că atenția oamenilor s-a îndreptat tot mai mult către grija față de mediu, sustenabilitate și bio, afacerea ta are de câștigat dacă promovează aceleași valori. Potențialii clienți vor deveni mai mulți și va exista o creștere substanțială pentru afacerea ta, fiindcă oamenii vor alege companiile ce demonstrează că țin la mediu. Mai mult, vei deveni mai vizibil și mai apreciat, vei câștiga respectul clienților și vei avea parte de un plus de promovare cu ajutorul lor. 

În concluzie, este important să cunoaștem informații referitoare la ce înseamnă că un produs este biodegradabil și compostabil. În ziua de astăzi ne învârtim între aceste concepte și informarea este o unealtă esențială pentru a putea acționa corespunzător și conștient. În plus, când vine vorba despre afaceri, grija față de mediu și atenția la produsele sustenabile îți va aduce mult mai multe beneficii, iar tu te vei putea bucura de afacerea ta pentru mult timp.  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!