Ai nevoie de ajutor? Nu stii ce dimensiune este potrivita pentru tine? Contacteaza-ne la nr. de telefon 📞 0723 190 196 si te ajutam cu drag! Dați click pe numărul de telefon afișat și vă ajutăm cu drag!

Cate calorii are o pizza?

Cate calorii are o pizza?
Sursa foto: freepik/KamranAydinov

 

 Crezi că e greu să te abții de la o felie de pizza? În special dacă are un blat pufos, acoperit cu mult salam și cașcaval peste care a fost adăugată o cantitate generoasă de topping cu extra cheese? Este cam greu. Dar te-ai gândit câte calorii are o pizza cu aceste ingrediente? Peste 3000. 

 

Află din acest articol despre numărul caloriilor dintr-o felie sau pizza întreagă, fie că vorbim despre pizza preparată la tine acasă, despre cea congelată din supermarket-uri sau despre cea consumată la pizzeria ta preferată. Cum îți influențează starea de bine și sănătatea. Află cum poți savura o pizza fără să te îngrași, dar și alte informații utile care te pot ajuta să alegi dintre mai multe variante de pizza.  

 

Așadar, te invităm să rămâi cu noi și să te aventurezi într-o aventură culinară cu extracheese. Sau fără. Tu decizi.

 

Cate calorii are o pizza?



Sursa foto: Daily Mail

 

 Răspunsul la întrebarea cate calorii are o pizza, este simplu. În funcție de brand, tip și ingrediente.  

     

Pizza congelată din supermarket-uri

De exemplu, acea pizza congelată pe care preferi să o consumi din lipsă de timp, grabă sau din alte motive, este bogată în zahăr și calorii. Să nu mai vorbim despre faptul că este ultra procesată, iar în conținut se regăsesc coloranți artificiali, adaos de zahăr și multe grăsimi nesănătoase. 

De exemplu, 2 felii de pizza cu pepperoni conțin 380 de calorii, 39 grame carbohidrați, iar dacă adaugi topping din sos și extra cașcaval, numărul caloriilor explodează.

 

Pizza preferată pe care o savurezi la pizzeria ta preferată

Cât despre pizza proaspătă, pregătită la pizzerii, este cu mult diferită față de pizza congelată pe care o găsim în magazine. 

 

Uneori, se întâmplă ca pizzeria respectivă să-ți ofere informații nutriționale despre pizza servită. Ideea este că ingredientele sunt mai sănătoase față de pizza din supermarket-uri sau restaurantele fast food. 

 

Majoritatea pizzeriilor, dacă nu chiar toate, prepară aluatul de la zero, adăugând în conținut ingrediente precum ulei de măsline și făina albă. Multe pizzerii au început să folosească făină integrală, iar sosurile să fie preparate în locație fără adaosuri de zahăr, coloranți sau alte ingrediente nesănătoase. Folosesc chiar și brânzeturi proaspete, ceea ce este un lucru extraordinar.

       

Dar indiferent de ce pizza mănânci, reține faptul că adăugarea unui topping suplimentar de brânză sau sosuri, este o variantă extra calorică și complet nesănătoasă. Câte calorii are o pizza în acest caz? Multe. Peste 3.000.

 

Cate calorii are o felie de pizza?


Sursa foto: Verywell feat
 

 Cel puțin 285 de calorii, potrivit miamiherald.com. Dar acest număr variază în funcție de brand, grosimea aluatului, ingredientele cu care adori să o învălui de fiecare dată când îți e poftă de o mică plăcere. Cu cât este mai mare cantitatea de cașcaval, sos sau alte ingrediente bogate în grăsimi, cu atât crește numărul caloriilor.                            

Dar există și o variantă săracă în calorii, dacă alegi ca aluatul să fie cât mai subțire, preparat din făină integrală, ingrediente sărace în calorii precum legume și topping-uri sănătoase.


Cate calorii are o pizza de casa?


Sursa foto: freepik/YuliiaKa

 

Dacă o prepari cu ingrediente cât mai proaspete și sănătoase, numărul caloriilor nu este la fel de mare precum sunt celelalte variante de pizza despre care am vorbit. Vorbim despre ingrediente precum ulei de măsline, făină integrală, drojdie proaspătă, apă, puțină sare, sos de roșii proaspete, brânză proaspătă de casă, legume la fel de proaspete.

             

În medie, o felie de pizza preparată acasă conține între 150-200 de calorii, între 23 și 30 de grame de carbohidrați, 14 grame de proteine și între 3 și 5 grame de grăsimi.

      

Cum poti sa mananci pizza cand vrei, fara sa te ingrasi?


Sursa foto: freepik

 

O viață cât mai frumoasă este rezultatul preocupării fiecăruia dintre noi de a ne îngriji sănătatea. Iar aceasta depinde de cât de bine ne hrănim, de mișcarea fizică, de gestionarea stresului.

        

Poți savura și pizza, dar asigură-te că găsești echilibrul perfect între acest preparat gustos, fructe, legume, proteine și cereale integrale. 

 

Cum să mănânci pizza fără să te îngrași sau dacă îți dorești să scazi în greutate?

Nu ar trebui să mănânci mai mult de o pizza pe săptămână, iar pentru a alege o variantă sănătoasă, prepar-o la tine acasă cu ingrediente sănătoase, fără toppinguri extra. Nu doar că te va ajuta să nu te îngrași, dar îți va plăcea să prepari unul din cele mai iubite preparate din lume. Poate că deja o faci, iar asta este nemaipomenit.

 

Încearcă să reduci pe cât posibil numărul caloriilor, alegând să consumi mai rar sau să eviți toppingul extra. Gândește-te că reducerea numărului de grame de zahăr poate contribui la scăderea riscului de a te îmbolnăvi de diabet.

 

Adaugă ardei și ciuperci și vei obține o variantă sănătoasă și, poate, mai delicioasă decât variantele cu salam, brânză și sosuri nesănătoase.

 

Bea apă înainte de fiecare masă. Vei vedea că apetitul scade, iar tu vei evita să consumi o pizza întreagă. 

 

Când comanzi pizza la restaurant, roagă-i să folosească doar jumătate din aluat pentru crustă. 

 

Când o prepari acasă, alege făina integrală pentru aluat. Optează pentru un topping din legume. Astfel vei gusta ceva delicios și îți vei asigura și necesarul zilnic de legume.

              

Așadar, te poți bucura de pizza, fără să te îngrași sau în timp ce vrei să slăbești, dar mare atenție la ingredientele folosite și la frecvență.

                

O femeie nu ar trebui să depășească 1200 de calorii pe zi, decât dacă un medic/nutriționist îi recomandă acest lucru, iar un bărbat 1500 calorii. Oricum, înainte de adopta o dietă, consultă un nutriționist. 

 

Reține faptul că aceste cifre sunt valabile pentru toate mesele unei zile. 

 

Este recomandat să mănânci pizza o dată pe săptămână?

 

Nu ar trebui să facă parte din alimentația regulată a unei persoane, dar o dată pe săptămână dacă alegi o variantă mai sănătoasă, nu este o problemă foarte mare. Și totuși, nu îți recomandăm o pizza/săptămână, chiar și o variantă mai sănătoasă.

 

Cum se calculeaza numarul de calorii?


Sursa foto: freepik

 

Calcularea numărului de calorii într-o pizza poate fi realizată utilizând următoarele metode:

Verificarea informațiilor furnizate de restaurant: Multe restaurante și lanțuri de fast food publică informații nutriționale despre produsele lor, inclusiv numărul de calorii. Poți verifica meniul sau site-ul restaurantului pentru a găsi aceste informații. Dacă sunt disponibile, acestea sunt cel mai precis și convenabil mod de a afla numărul de calorii în pizza dorită.

 

Utilizarea aplicațiilor sau site-urilor specializate: Există numeroase aplicații mobile și site-uri web care oferă informații nutriționale și numărul de calorii pentru diferite alimente, inclusiv pizza. Poți introduce ingredientele și dimensiunile porțiilor în astfel de aplicații sau site-uri pentru a obține o estimare a numărului de calorii.

 

Calculul manual: Dacă ai acces la informațiile nutriționale ale ingredientelor individuale folosite în pizza ta, poți calcula manual numărul de calorii. Înmulțește numărul de grame al fiecărui ingredient cu numărul de calorii per gram al acestuia și adună rezultatele pentru a obține numărul total de calorii în pizza.

 

Este important să reții că numărul de calorii poate varia în funcție de ingrediente și dimensiunea porției. De asemenea, nu uita să iei în considerare și alți factori nutriționali, precum conținutul de grăsimi, carbohidrați, proteine și sodiu.

 

În final, este recomandat să îți raportezi consumul de calorii la obiectivele și nevoile tale individuale de nutriție. Un nutriționist sau specialist în domeniul sănătății îți poate oferi sfaturi și recomandări personalizate în ceea ce privește dieta și aportul caloric.

 

Ingrediente comune intr-o pizza


Sursa foto: freepik/master1305

 

Probabil știi că salamul, diferitele soiuri de brânzeturi și sosul de roșii sunt cele mai comune ingrediente folosite într-o pizza, dar cu ceva timp în urmă restaurantele au început să adauge în meniurile lor diferite variante de pizza cu ingrediente la care nu te-ai fi gândit vreodată, dar foarte delicioase.

 

Cat de sanatoasa este pizza?


Sursa foto: freepik/stockking


 

Trebuie să recunoaștem că pizza preparată într-o fabrică nu este la fel de sănătoasă precum pizza preparată acasă. Acasă nu adaugi coloranți, conservanți, multe grăsimi nesănătoase. 

 

Indiferent unde alegi să o consumi, îți recomandăm să eviți maioneza, sosul de smântână sau diferitele creme ca topping. Acestea au foarte multe calorii spre deosebire de alte sosuri, pentru că au multe grăsimi.

 

Problema este că se folosește făină albă în multe cazuri, ceea ce poate avea un efect advers asupra sănătății precum are zahărul sau sarea în exces. Alege varianta din grâu integral, fie că o prepari la tine sau o consumi la pizzerie. Pentru a afla ce făină folosesc poți întreba persoanele care te servesc.

 

Alege carnea slabă in locul celei grase, legume proaspete in locul celor conservate sau congelate și evită pe cât posibil brânza procesată. 

 

Cu atâtea opțiuni disponibile, este ușor sa alegem alimente sănătoase, dar și delicioase. Este precum o investiție în starea ta de bine, în menținerea sănătății.  

 

Cum îți poate afecta sănătatea consumul de pizza? 
 

Problema este constituită de ingredientele folosite pentru prepararea aluatului și a sosurilor.

 

In timp ce unele pizzerii folosesc făina albă pentru aluat, altele o aleg pe cea integrală. Sau în timp ce unora le place sosul proaspăt de roșii fără a mai adăuga și altceva, altora le place să adauge multe condimente pentru un gust mai bun.

 

Ca să-ți faci o idee despre ce se poate întâmpla cu organismul tău, să spunem că mănânci două pizza pe zi, caz în care numărul foarte mare de calorii și grăsimi poate duce la obezitate și boli cronice. Imaginează-ți că într-o singură felie de pizza cu brânză sunt 350 de calorii.

 

Dar revenim cu recomandarea de a-ți prepara tu acasă pizza pentru un control total asupra ingredientelor, inclusiv porția de brânză. Poate avea un impact uriaș asupra stării tale de sănătate. Economisești și bani în acest mod.

 

Înainte de a ajunge la o concluzie, trebuie să reamintim că există câțiva factori de care trebuie să ținem cont. De unde mănânci și ingredientele. 

 

Pizza nu este rea pentru sănătatea ta dacă o consumi cu moderație. Principala îngrijorare este cantitatea de sare și zahăr pe care o conține. Iar vinovați sunt aluatul, sosurile și brânza. Dar tu poți limita cantitățile. Folosește făina integrală. Folosește topping-uri din legume, mai puțină brânză, și dacă totuși optezi pentru aceasta, alege mozzarella sau cheddar, pentru că este o brânză cu mai puține grăsimi. Întotdeauna folosește legume proaspete, nu congelate.

 

De exemplu, o ceașcă de ciuperci coapte adăugate pe pizza are doar 5 calorii. Aceeași cantitate de ardei verde are 18 calorii la 100 grame de pizza. 

 

Ideea este să consumi varianta de pizza mai sănătoasă. Consumul de pizza cu multe grăsimi consumată frecvent, crește riscul bolilor de inimă. 

 

Ce putem scoate dintr-o pizza pentru a obtine mai putine calorii?


Sursa foto: freepik/KamranAydinov

 

Dacă renunțăm la extra cheese, la sosurile foarte bogate în grăsimi, la aluatul preparat din făină albă, obținem o pizza cât de cât sănătoasă, iar dacă o prepari la tine acasă ai control asupra tuturor ingredientelor. Să nu mai vorbim despre plăcerea de a o savura în compania familiei sau prietenilor, la un film sau la un chat.

 

Sfaturi pentru o alimentatie echilibrata


Sursa foto: freepik/ Racool_studio

 

A te bucura din când în când de gustarea ta preferată este cheia unui plan alimentar care îți menține sănătatea în parametri normali. Dacă vrei să profiți mai mult de pizza, există și alte modalități să-ți menții sănătatea.

 

Prepar-o acasă

Prepar-o singur pentru că doar tu decizi ce adaugi în fiecare porție. Alege făina integrală sau fără gluten care poate crește conținutul de fibre pe care-l consumi. Acoperă cu sos neîndulcit, brânză proaspătă și garnituri sănătoase precum ardei, roșii uscate, broccoli, rucola, pui, usturoi sau ciuperci. 

Alege ingrediente din cereale. Renunță la amestecurile de crustă sau la pizza pre-gătită care are în conținut coloranți artificiali, sirop de porumb cu multă fructoză, zahăr adăugat, carne procesată sau conservanți artificiali.

  

Controlează porțiile

Supraalimentarea - indiferent dacă este o alegere sănătoasă sau nu - poate contribui la creșterea în greutate. De aceea, practicarea controlului porțiilor este esențială pentru sănătatea ta. Indiferent că alegi să consumi o pizza proaspăt făcută sau o felie pre-făcută, practicarea controlului porțiilor este o modalitate excelentă de a preveni consumul excesiv de calorii.

Atunci când comanzi pizza la pachet, încearcă să mănânci dintr-o farfurie, nu din cutie. Adaugă o salată verde bogată în fibre înainte de a savura o felie din pizza preferată pentru o masă mai echilibrată.

Iată alte câteva modalități simple de a face pizza mai sănătoasă:

 

Adăugă legume pentru a spori conținutul de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți al mesei.

Evită carnea procesată, cum ar fi pepperoni și bacon, și înlocuiește-o cu o sursă mai sănătoasă de proteine, cum ar fi puiul la grătar.

Optează pentru cereale integrale pentru a crește conținutul de fibre.

Alege sosuri fără adaos de zahăr: Alege mărci care nu conțin zahăr adăugat pentru a menține conținutul de zahăr la minimum.

Evită opțiunile cu conținut caloric ridicat pentru a-ți menține sub control aportul total de calorii și carbohidrați.

Taie felii mai mici: Atunci când tai o felie de pizza, ia în considerare controlul porțiilor și evită porțiile supradimensionate.

Încearcă rețete diferite: pe bază de legume și cereale care folosesc ingrediente precum ciupercile portabella, conopida și quinoa pentru a crea cruste nutritive.

 

Folosește ambalaje fast food biodegradabile pentru business-ul tău

Dacă ești proprietarul unui restaurant tradițional, al unei pizzerii sau al unui restaurant de tip fast food ce servește acest preparat delicios, atât de iubit în lumea întreagă, alegerea unor ambalaje care să completeze experiența clienților, este foarte importantă. Acestea ar trebui să fie biodegradabile. Să se poată recicla ușor. 

De aceea, îți recomandăm să folosești cutii pentru feliile de pizza din carton, rezistente la grăsimi, prietenoase cu mediul, pe care le poți comanda de pe site-ul nostru, la prețuri de producător. 

Dacă servești și alte mâncăruri fast food alege ambalaje fast food reciclabile, de calitate și foarte accesibile ca preț.

 

Așadar, câte calorii are o pizza? Depinde doar de tine. 

 

Sursa informație: 

healthline.com  

https://www.healthline.com/nutrition/is-pizza-healthy#nutrition 

miamiherald.com

https://www.miamiherald.com/health-wellness/article271357257.html 

daylimail.co.uk

https://www.dailymail.co.uk/health/article-6269819/Is-favourite-pizza-going-affected-new-calorie-cap.html 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!