Ai nevoie de ajutor? Nu stii ce dimensiune este potrivita pentru tine? Contacteaza-ne la nr. de telefon 📞 0723 190 196 si te ajutam cu drag! Dați click pe numărul de telefon afișat și vă ajutăm cu drag!

Produsele de plastic de unică folosință INTERZISE ÎN UE din 3 IULIE 2021

Produsele de plastic de unică folosință INTERZISE ÎN UE din 3 IULIE 2021

Produsele de plastic sunt subiectul multor discuții internaționale. Felul în care acestea poluează mediul înconjurător nu mai este un secret. Faptul că vietățile maritime se confruntă cu obstacole de plastic le este, de multe ori, fatal. O dată ajunsă în ocean, o bucată de plastic poate fi găsită acolo până la 200 de ani. Acesta este un timp îndelungat care depășește garantat timpul vieții noastre. Cu toate acestea, cantitatea de produse de plastic a fost în creștere din anul 1960, ajungând să se fabrice plastic până la de douăzeci de ori mai mult: 322 milioane de tone de plastic în anul 2015. Un an cu milioane de tone de plastic fabricat este echivalentul a 400 de milioane de tone de CO2, potrivit ghidului Comisiei Europene.  

Primele măsuri luate pentru renunțarea la plastic 

De câțiva ani se încearcă luarea anumitor măsuri, la nivel european, pentru menținerea unei planete green. Mai exact, se încearcă protejarea planetei împotriva poluării provenite din deșeurile din plastic. Această problemă a ajuns la un nivel critic. Efectele sunt mai mult decât nocive asupra mediului. În luna decembrie a anului 2018, reprezentanți ai Comisiei Europene, Parlamentului European și ai țărilor membre UE au avut o întâlnire în care au discutat soluții pentru combaterea poluării din cauza acestor produse de plastic. Au fost discutate mai multe propuneri, iar 2 ani și jumatate mai târziu ne bucurăm de implementarea primei măsuri. Pe lângă stoparea fabricației unor produse de plastic, s-a discutat și despre etichetarea celor care nu pot fi eliminate. Această etichetare presupune ca pe fiecare ambalaj să fie inscripționat faptul că el conține plastic. De asemenea, este nevoie să se menționeze cum anume acesta trebuie să fie reciclat corect și ce impact are asupra mediului. 

Cu toți am citit sau am auzit de problemele grave pe care le creează produsele de plastic. Incluzând aici și pungile de plastic. Cu toate acestea, încă multe companii și firme folosesc asemenea produse. Fii tu cel care aduce o schimbare și alege din oferta noastră de pungi de hârtie. Acestea sunt potrivite pentru orice afacere deții. Asta cu atât mai mult cu cât din data de 03 iulie 2021, produsele de plastic de unică folosință sunt interzise în statele membre UE. În ziua de astăzi, accesul la produse alternative celor din plastic este la îndemâna oricui. Mai mult, există, deja, produse care înlocuiesc cu succes produsele de plastic:  

  • farfurii și tacâmuri din carton / bambus 

  • paie de hârtie 

  • pahare de hârtie pentru băuturi 

  • bețișoare de urechi din bambus etc.  

Astfel, renunțarea la produse din plastic atât de dăunătoare mediului nu va fi deloc un obstacol și nici un sacrificiu.  

Ce produse din plastic sunt interzise începând cu luna iulie 2021? 

Directiva europeană UE 2019/904 care face referire la diminuarea impactului produselor de plastic interzice vânzarea acestor produse începând cu luna iulie a anului 2021. Categoriile vizate de aceste noi reglementări sunt: 

  • Farfuriile și tacâmurile de unică folosință  

  • Paharele din plastic pentru băuturi 

  • Ambalajele de mancare 

  • Bețișoarele de urechi 

  • Baloanele și bețele pentru acestea 

  • Paiele  

  • Produse pentru ambalarea alimentelor fabricate din plastic oxodegradabil 

  • Recipiente pentru băuturi fabricate din polistiren expandat 

Alege produse alternative pentru afacerea ta 

Pentru că susținem afacerile, dar mai ales avem grijă de mediul înconjurător, am creat această gamă largă de produse. Pungile PAPERBAG fabricate din hârtie și materiale prietenoase cu mediul ajută la menținerea unui ecosistem sănătos. Varietatea produselor face posibilă achiziționarea acestora pentru orice tip de business ai. Fie că este vorba despre o brutărie / patiserie, magazin alimentar, aprozar, magazin de îmbrăcăminte și încălțăminte, farmacie etc, poți găsi ușor pungi de hârtie potrivite. Și, de asemenea, la prețuri de producător.  

Directiva Uniunii Europene vine cu schimbări majore în viețile tuturor. Veste bună, însă, este că acestea sunt benefice pentru păstrarea naturii așa cum o avem și cum ne dorim să ne bucurăm de ea. Renunțarea la plastic este cea mai bună soluție pentru protejarea, în special, a faunei subacvatice. Asta deoarece 70% din deșeurile oceanelor este reprezentat de produse de plasticTrecerea la alternative sănătoase și prietenoase cu mediul va crește calitatea vieții tuturor.  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!