Ai nevoie de ajutor? Nu stii ce dimensiune este potrivita pentru tine? Contacteaza-ne la nr. de telefon 📞 0723 190 196 si te ajutam cu drag! Dați click pe numărul de telefon afișat și vă ajutăm cu drag!

Ce Inseamna Self Catering?

Ce Inseamna Self Catering?
Foto generată cu AI
 

Mâncarea este unul din cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont în momentul în care organizezi un eveniment. Fie că vorbim despre nunți, petreceri corporative, fiecare tip de eveniment are nevoie de un serviciu de catering.
 

Iar dacă te întrebi ce înseamnă self catering este bine înainte de toate să știi că rolul său este acela de a organiza această latură a unui eveniment. Calcularea cantității de mâncare, alegerea meniului, sunt doar câteva aspecte de care se ocupă un astfel de serviciu. Optarea pentru self catering îți va ușura foarte mult munca și te va scăpa de foarte mult stres.

 

Ce înseamnă self catering?


Foto generată cu AI

 

Te-ai întrebat ce inseamna self catering? Ei bine, acest concept de "self catering" se traduce literalmente prin faptul că ai posibilitatea de a-ți găti singur mâncarea, iar oaspeții pasionați de gătit pot participa și ei la această activitate. 

O unitate de tip self catering îți pune la dispoziție o bucătărie, cu toate ustensilele de care ai nevoie pentru a-ți prepara propriile rețete, fapt care îți conferă mai multă flexibilitate. 

Opțiunile variază de la chicinete de studio, până la bucătării mari, destinate unui eveniment mai mare. Totul depinde de locul în care dorești să îți organizezi evenimentul. 

Din ce în ce mai multă lume optează pentru această variantă, acest tip de serviciu fiind diferit de serviciile de catering obișnuite, cum ar fi "all inclusive".

 

Beneficiile optării pentru self catering


Foto generată cu AI

Opțiuni dietetice speciale — Este potrivit în cazul în care ai persoane cu opțiuni dietetice speciale, alergii sau intoleranțe, ba chiar pentru persoane care mănâncă mâncare de post. 

 

Când și unde avem nevoie să apelăm la un serviciu de self catering?Un serviciu de genul acesta vine cu mai multe beneficii la pachet, beneficii care îți vor ușura munca și îți vor oferi timp de calitate cu cei dragi.

 

În continuare, vom vorbi despre câteva din beneficiile self catering-ului.

Flexibilitate — Ai libertatea de a decide când și ce anume dorești să mănânci, fără a depinde de programul localului unde organizezi evenimentul.

Economie — O astfel de alternativă este de cele mai multe ori mult mai accesibilă la preț, decât o masă la restaurant.

Confortul casei — Îți oferă sentimentul de "acasă", având la dispoziție tot ce ai nevoie pentru gătit, chiar la tine acasă.


Foto generată cu AI

 

Poate te-ai întrebat în ce momente poți opta pentru servicii de self catering și care sunt evenimentele la care este potrivit un astfel de serviciu. 

Răspunsul fiind că la orice tip de eveniment se poate merge pe această alternativă, deoarece un astfel de serviciu pune la dispoziție tot ce este nevoie pentru buna desfășurare a evenimentului. 

 

Nuntă

Catering-ul pentru nunți este unul din cele mai comune tipuri de catering. În acest caz trebuie să ai în vedere faptul că vor fi mulți invitați, fiecare cu gusturi alimentare diversificate, alergii sau intoleranțe. 

Pe lângă mâncare și băuturi, o firmă de catering este cea care se ocupă și de aranjare a meselor, care variază în funcție de cerințele mirilor. 

În momentul în care trebuie să faci alegerea serviciului de catering pentru nuntă, asigură-te că este un serviciu cu experiență în domeniul nunților.

 

Petreceri corporative 

Aici cererile pot varia de la mese restrânse și elegante, la petreceri mai mari organizate cu diferite ocazii.

În astfel de ocazii, o firmă de catering trebuie să se ocupe de organizarea și bunul mers al lucrurilor, astfel încât fiecare participant să aibă o experiență plăcută. 

 

Adunări sociale 

În această categorie se includ petrecerile date cu ocazia unor zile de naștere, botezuri sau orice alt motiv pentru care oamenii aleg să sărbătorească. 

Aceste evenimente sunt printre cele mai restrânse ca număr de invitați, dar care necesită o atenție la detalii foarte mare, mai ales când vine vorba de catering.

 

De tip "food van" 

Acest tip de catering a câștigat popularitate din ce în ce mai mare în ultima vreme, atât în cadrul evenimentelor mai restrânse, cât și a celor mai mari, precum nunțile. 

 

Avantajul constând în faptul că nu vei avea nevoie de un personal numeros. Servirea mâncării se face printr-o fereastră. Fiecare persoană având la dispoziție un meniu din care au posibilitatea de a alege. Meniul poate varia în funcție de natura petrecerii și cererea clienților.

 

Cu ce sunt echipate unitățile de self catering?



Foto generată cu AI

 

De asemenea, este important ca un astfel de serviciu să fie foarte bine pus la punct și să știi încă de la început ce anume îți va oferi, astfel încât experiența să fie una bună atâta pentru client cât și pentru oaspeți. 

O unitate self catering vine echipată astfel: 

  • Bucătărie complet utilată cu aragaz, cuptor, frigider și ustensile pentru gătit;

  • Mese și scaune, aici incluzându-se și aranjarea lor în funcție de tematică;

  • Posibilitatea de depozitare a mâncării și a tacâmurilor.

  • Zonă de relaxare, pentru a te simți confortabil pe toată durata evenimentului.

 

Iată cum putem fi atenți la mediul înconjurător 


Foto generată cu AI

 

Grija pentru mediu a început să fie din ce în ce mai răspândită și popularizată prin diverse campanii, iar grija pentru mediul înconjurător devenind un subiect din ce în ce mai important.

Dar ce legătură are mediul înconjurător cu self catering-ul? Poate te întrebi asta, de aceea dorim să îți venim în ajutor cu câteva idei.  

 

Ambalaje din hârtie

Optarea pentru ambalaje din hârtie, în schimbul celor din plastic, vine cu un avantaj foarte mare pentru mediul înconjurător. 

Ambalajele din hârtie sunt biodegradabile și reciclabile, acest lucru reduce nivelul de poluare prin reducerea cantității de deșeuri. Se pot folosi pentru ambalarea produselor de patiserie, snack-ri și nu numai.

 

Pungi de hârtie 

Pungile de hârtie pentru patiserie și panificație rezistente la grăsimi, sunt o alternativă mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător decât cele din plastic. Sunt foarte practice și vin cu un design estetic.  


Punga cartofi din hartie, 15x9x20 cm, 1.600 buc, alba
 

Pungile pentru produse rotisate, sunt special concepute pentru acest tip de alimente. Sunt realizate dintr-o hârtie calitativă, durabilă și care ajută la evitarea scurgerilor de lichide.

Pungi rotiserie - 18 x 6,5 x 35 cm - ALB
 

Iar pentru a da o pată de culoare, poți opta pentru pungi din hârtie colorate. Le poți folosi și pentru cadouri.  


Sacosa hartie kraft cu maner decupat, 18x9x25 cm, 500 buc - ALBSTRU DESCHIS

 

Cutii pentru dulciuri și prăjituri

Cutiile pentru dulciuri și prăjituri din carton sunt o opțiune semnificativ mai bună decât cele din plastic, polistiren sau aluminiu. 

Dacă dorești să organizeze o seară de film cu prietenii, nelipsite trebuie să fie cutiile pentru popcorn.  


Cutie popcorn

 

Farfurii și tacâmuri din lemn

Înlocuirea farfuriilor din plastic cu farfurii din carton reprezintă o soluție mult mai sustenabilă și cu mult mai multele beneficii pentru mediu. Sunt și mult mai ușor de depozitat. 

În schimbul bolurilor din plastic sau aluminiu, poți alege să folosești boluri din carton. 

Tacâmurile din lemn sunt o alternativă foarte bună pentru tine și cei din jur, deoarece reprezintă o soluție mult mai sănătoasă și care nu poate afaceta mediul înconjurător în niciun fel.


Furculita de lemn - unică folosință

 

Poți alege tacâmuri din lemn, pe care mai apoi să le personalizezi cu mesaje drăguțe sau cu logo-ul afacerii tale. 

Iar pentru acestea poți opta pentru pungă pentru tacâmuri personalizată, iar tu poți alege cu ce anume să le personalizezi.


Punga tacamuri, 7x25 cm, 2.500 buc. personalizata
 

Hârtie de împachetat

În locul hârtiei obișnuite care conține plastic, poți opta pentru hârtie de împachetat natur, albă sau colorată. Vei oferi atât un beneficiu pentru mediu, cât și o experiență plăcută oaspeților tăi. 

 

Pahare din carton

Paharele din carton se pot folosi pentru servirea atât a băuturilor calde, cât și a celor reci. Poți alege să utilizezi și suporți pentru pahare tot din carton. 

 

Suport pahare din carton

În cele din urmă, de nelipsit sunt și tăvițele din carton natur

 

Astfel, cu aceste alternative eco friendly, îți ușurezi munca și îți reduci costurile, având în același timp grijă de mediul înconjurător.
 

Așadar, practicarea self catering-ului oferă flexibilitate, autonomie și oportunitatea de a personaliza experiența culinară, aducând un plus de libertate călătoriilor și vacanțelor tale. 
 

Este o opțiune atractivă pentru cei care doresc să-și gestioneze propriul program și să se bucure de un grad crescut de independență în explorarea destinațiilor.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!